Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-09@07:03:21 GMT

بواسیر شایع ترین عارضه یبوست

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۹۸۱۴۴

بواسیر شایع ترین عارضه یبوست

به گزارش صدای ایران، گاهی یبوست به شکل مداوم و مزمن وجود داشته، و این می تواند مشکلات بسیاری را برای دستگاه گوارش و راست‌روده داشته باشد. یکی از عوارض یبوست مزمن بیماری بواسیر یا همان هموروئید است. در ادامه قصد داریم به بررسی کامل این بیماری رایج و نحوه درمان آن با متدهای روز دنیا بپردازیم؛ بواسیر چیست؟

بیماری بواسیر یا هموروئید به تورم عروق یا سیاهرگ های کانال مقعد یا خارج از آن گفته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در واقع زمانی که فشار زیادی به ناحیه مقعد وارد می کنید، دیواره سیاهرگ ها تحت فشار قرار گرفته و متورم یا اصطلاحاً متسع می شوند. سیاهرگ متورم شده شبیه به توده ای از گوشت اضافه از مقعد خارج می شود.
برای آشنایی با این بیماری و مشاهده شکل واقعی آن، صفحه عکس بواسیر در سایت کلینیک نوین را مشاهده نمایید. انواع بواسیر بسته به اینکه توده متورم هموروئید داخل مقعدی قرار دارد یا خارج از آن به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم می شود. هموروئید داخلی؛در صورتی که سیاهرگ های داخل کانال مقعد متورم شده باشند هموروئید از نوع داخلی است این نوع خود ۴ درجه مختلف تقسیم می‌شود که در شدیدترین حالت سیاهرگی که متورم شده حتی با فشار دست نیز به داخل بر نمی گردد. هموروئید خارجی : در صورتی که سیاهرگ های خارج از کانال از مقعد و زیر پوست اطراف مقعد متورم یا گشاد شوند، اصطلاحاًً هموروئید از نوع خارجی اطلاق میشود. این هموروئید به شدت دردناک بوده و در صورتی که در آن لخته خون جمع شود، با نام ترومبوزه شناخته می شود. علائم هموروئید چیست؟ علائم به نوع هموروئید بستگی دارد.
هموروئید داخلی می تواند باعث ایجاد علائم زیر شود: مشاهده خون روی مدفوع پس از اجابت مزاج مشاهده زائده گوشتی که از مقعد خارج شده است.
علائم هموروئید خارجی عبارتند از: خارش شدید در اطراف مقعد توده (های) دردناک یا تورم در نزدیکی مقعد سوزش یا درد در اطراف مقعد، به خصوص هنگام نشستن
هموروئید اغلب باعث درد نمی شود. با این حال، گاهی اوقات هموروئید خارجی می تواند باعث تجمع لخته خون  زیر پوست شود. این به عنوان یک هموروئید ترومبوز شناخته می شود . هموروئید داخلی نیز می تواند پرولاپس داشته باشد. این بدان معناست که آنها از داخل مقعد  خارج می شوند. هموروئید پرولاپس و ترومبوز می تواند درد قابل توجهی ایجاد کند.
اگرچه بواسیر می تواند بسیار ناراحت کننده باشد، اما تهدید کننده زندگی نیست. روش های مختلفی برای درمان این بیماری وجود دارد. بهترین روش قطعی و فوری و سرپایی برای درمان این بیماری لیزر درمانی است.
اگر حین دفع مدفوع  دچار خونریزی شدید سریعاً به پزشک خود مراجعه کنید. خونریزی میتواند ناشی از هر چیزی غیر از هموروئید باشد و باید بررسی شود. همچنین اگر هموروئید در عرض 1 هفته پس از درمان خانگی بهبود نیافت، به پزشک خود مراجعه کنید. علل و عوامل خطر هموروئید چیست؟ بواسیر زمانی اتفاق می‌افتد که فشار زیادی روی رگ‌های اطراف مقعد وارد می‌شود. علل و عوامل خطر احتمالی عبارتند از: زور زدن در طول اجابت مزاج نشستن طولانی مدت به خصوص روی توالت داشتن یبوست مزمن یا اسهال داشتن سابقه خانوادگی هموروئید بلند کردن اجسام سنگین یا سایر فعالیت هایی که بدن شما را تحت فشار قرار می دهد چاقی آمیزش جنسی مقعدی که می تواند هموروئید را تحریک کند باردار بودن (بزرگ شدن رحم روی ورید روده بزرگ فشار می آورد و باعث برآمدگی آن می شود) بالای 50 سال بودن بواسیر چگونه تشخیص داده می شود؟ معاینه بصری مقعد ممکن است برای تشخیص هموروئید کافی باشد. برای تأیید تشخیص، پزشک ممکن است معاینه دیگری را برای بررسی هرگونه ناهنجاری در مقعد انجام دهد.
این آزمایش به عنوان یک معاینه دیجیتال رکتال شناخته می شود. در طول این معاینه، پزشک یکی از انگشتان خود را که با دستکش پوشانده و چرب کرده است وارد مقعد میکند. بسته به عوامل خطر پزشک ممکن است آزمایش اضافی مانند آنوسکوپی، سیگموئیدوسکوپی یا کولونوسکوپی را نیز تجویز کند. راه های درمان هموروئید چیست؟ برای درمان هموروئید روشهای مختلفی وجود دارد، به ترتیب اولویت و اثربخشی می توانیم به این موارد اشاره کنیم. درمان بواسیر با لیزر بهترین روش درمان بواسیر با لیزر است. در این روش با استفاده از لیزر توده هموروئید را فقط با تابش اشعه از بین می برند. این درمان روش قطعی و سرپایی است که در کمتر از نیم ساعت هموروئید را از بین خواهد بود. یک روز بعد از لیزر نیز می توانید کارهای روزمره را از سر گیرید.
از مزایای درمان با این روش می توانیم به این موارد اشاره کنیم: درمان سرپایی بدون نیاز به بیهوشی درمان قطعی فقط با یک جلسه لیزر بدون ایجاد درد یا خونریزی صرفه جویی در زمان و هزینه ها بدون نیاز به بستری و دوره نقاهت عمل جراحی بواسیر (هموروئیدکتومی) روش قدیمی تر درمان هموروئید عمل جراحی است. در این روش با استفاده از تیغ جراحی توده هموروئید را بریده و از مقعد خارج میکنند. سپس زخم را بخیه می زنند. این جراحی در طول بیهوشی و در اتاق عمل انجام میشود. معمولاً بعد از جراحی باید یک روز را در بیمارستان بستری بود. پزشکان معمولا این جراحی را توصیه نمیکنند، زیرا در صورت آسیب اعصاب مقعد احتمال بی اختیاری وجود دارد. از معایب درمان با این روش می توانیم به این موارد اشاره کنیم : نیاز به بیهوشی بستری در بیمارستان درد و خونریزی احتمال عوارضی مثل بی اختیاری یا عفونت نیاز به طی کردن دوره نقاهت در منزل مسکن   برای به حداقل رساندن درد، هر روز حداقل 10 دقیقه در یک وان آب گرم بنشینید. همچنین می توانید روی کمپرس گرم بنشینید تا درد هموروئید خارجی را تسکین دهید . اگر درد غیر قابل تحمل است، از شیاف ، پماد یا کرم بدون نسخه (OTC) برای تسکین سوزش و خارش استفاده کنید.  مکمل های فیبر اگر یبوست دارید، می توانید از مکمل های فیبر OTC نیز برای کمک به نرم شدن مدفوع استفاده کنید. دو مکمل رایج از این نوع پسیلیوم و متیل سلولز هستند.
با تمیز کردن مقعد با آب گرم هر روز در حین دوش گرفتن یا حمام، بهداشت را رعایت کنید. اما از صابون استفاده نکنید، زیرا صابون می تواند هموروئید را تشدید کند. همچنین هنگام اجابت مزاج از دستمال توالت خشک یا خشن استفاده نکنید.
استفاده از کمپرس سرد روی مقعد می تواند به کاهش تورم هموروئید کمک کند. مسکن‌های ضد درد مانند استامینوفن، ایبوپروفن یا آسپرین نیز می‌توانند درد یا ناراحتی را کاهش دهند. جلوگیری برای پیشگیری یا جلوگیری از بدتر شدن هموروئید، از زور زدن در حین اجابت مزاج خودداری کنید. همچنین سعی کنید مصرف آب خود را افزایش دهید. نوشیدن آب کافی می تواند از سفت شدن مدفوع جلوگیری کند.
به محض اینکه احساس کردید اجابت مزاج شروع می شود از دستشویی استفاده کنید تا از ایجاد هموروئید جلوگیری کنید. برای جلوگیری از یبوست به طور منظم ورزش کنید و از نشستن طولانی مدت بخصوص روی سطوح سخت مانند بتن یا کاشی خودداری کنید.
مصرف غذاهای سرشار از فیبر غذایی می تواند خطر ابتلا به هموروئید را در آینده به حداقل برساند.
منابع فیبر غذایی عبارتند از: گندم کامل برنج قهوه ای بلغور جو دوسر گلابی  هویج گندم سیاه سبوس
فیبر غذایی به افزایش حجم مدفوع در روده کمک می کند و باعث دفع راحت تر مدفوع خواهد شد. عوارض عوارض هموروئید نادر است، اما می تواند شامل موارد زیر باشد: لخته شدن خون در ورید متورم خون ریزی کم خونی یا فقر آهن ناشی از از دست دادن خون عفونت یک هموروئید خارجی

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: بیماری یبوست بواسیر هموروئید خارجی اطراف مقعد اجابت مزاج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۸۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۵ درصد جمعیت جهان از پوسیدگی دندان رنج می‌برند / پوسیدگی دندان؛ شایع‌ترین بیماری بشر

زهرا سیدمعلمی، در نشست مشارکت سازمان‌های دولتی و نهادهای مردمی در ارتقای سلامت دهان و دندان جامعه که در ارتباط با پویش کشوری سلامت دهان و دندان برگزار شد، اظهار کرد: هدف ما در این پویش علاوه بر آگاه سازی مردم درباره سلامت دهان و دندان خود، حساس سازی مسئولین سایر سازمان‌های دولتی و نهادهای مردمی است، تا مشارکت و توجه آنها را به این موضوع مهم جلب کرده و تفاهم و همکاری‌ها در این حوزه بیشتر شود.

وی با بیان اینکه همه افراد در هر دوره‌ای از زندگی با نوعی از بیماری دهان و دندان درگیر هستند، گفت: پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه و بی دندانی از جمله بیماری‌هایی است که در سنین ابتدایی و سپس در میانسالی و پیری شایع می‌شود.

مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت افزود: شایع‌ترین بیماری بشر مربوط به پوسیدگی دندان است و ۴۵ درصد از جمعیت جهان از پوسیدگی دندان رنج می‌برند.

سیدمعلمی خاطرنشان کرد: میزان پوسیدگی دندان در کودکان ۱۲ ساله ایرانی ۱/۸۴ است یعنی به طور متوسط هر کودک ۱۲ ساله ایرانی نزدیک به ۲ دندان پوسیده دارد. این وضعیت در جهان وضعیت نسبتا خوبی است ولی در سنین میانسالی میزان پوسیدگی در افراد جامعه افزایش می‌یابد.

وی تاکید کرد: باید شاخص پوسیدگی دندان را بهبود ببخشیم و این نیازمند اقدامات پیشگیری هوشمندانه است.

سیدمعلمی ضمن مقایسه اقتصادی بین ارائه مراقبت‌های پیشگیرانه و یا انجام درمان‌های پایه و ارائه درمان‌های پیچیده و پرهزینه، افزود: با انجام اقدامات پیشگیری و درمانی پایه صرفه جویی اقتصادی زیادی در سلامت مردم و نظام سلامت می‌شود.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، توسعه عدالت در سلامت، پایداری ارائه خدمات دندان پزشکی در مناطق محروم، گسترش مراقبت‌های دهان و دندان برای دستیابی به هدف پوشش همگانی سلامت و بهبود سلامت دهان و دندان عموم جامعه را از اهداف دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت عنوان کرد.

سیدمعلمی افزود: برای کاهش پرداخت از جیب مردم در خدمات دندانپزشکی، علاوه بر رایگان کردن این خدمات در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و تعدیل تعرفه‌های دولتی در شهرها، از تلاش‌ها و رایزنی‌ها برای گسترش پوشش بیمه‌ای در خدمات دندان پزشکی خبر داد و گفت: امیدواریم علاوه بر بخش دولتی، دندانپزشکان بخش خصوصی نیز طرف قرارداد بیمه‌های پایه شوند تا بتوانند با کاهش هزینه‌ها به مردم خدمات دندانپزشکی را ارائه کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • از کجا بفهمیم سرطان رحم داریم ؟ | شایع ترین علت سرطان دهانه رحم را بشناسید
  • جمع‌آوری واکسن آسترازنکا از بازار/ عارضه لخته خون ثابت شد
  • جمع‌آوری واکسن معروف از بازار/ عارضه لخته خون ثابت شد
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است
  • ۴۵ درصد جمعیت جهان از پوسیدگی دندان رنج می‌برند / پوسیدگی دندان؛ شایع‌ترین بیماری بشر
  • شایع‌ترین عوامل ایجاد سنگ کیسه صفرا
  • برای رفع یبوست این میوه را مصرف کنید
  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید