Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-09@07:47:05 GMT

بیماری بواسیر را بهتر بشناسیم

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۰۱۵۳۷

بیماری بواسیر را بهتر بشناسیم

بواسیر یا هموروئید (Hemorrhoid)  تورم و التهاب رگهای اطراف مقعد یا قسمت تحتانی راست روده (رکتوم) است. در بسیاری از موارد بواسیر پس از چند روز خود به خود برطرف می شود. اما گاهی می تواند این بیماری تبدیل به یک اتفاق همیشگی شود که علاوه بر ایجاد درد و ضعف ، فعالیت های ساده ای مانند نشستن یا راه رفتن را ناخوشایند و چالش برانگیز میکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درمان بواسیر به منظور به حداقل رساندن علائم، کوچک کردن، و یا از بین بردن آن صورت می گیرد و طیفی از درمانهای محافظه کارانه ، روش های خانگی تا عمل بواسیر با جراحی را شامل می شود.

انواع بیماری بواسیر

در صورتی که بواسیر در زیر پوست اطراف مقعد ایجاد شود به آن بواسیر خارجی و در صورتی که در لایه پوششی مقعد و پایین راست روده ایجاد شود، به آن بواسیر داخلی گفته می شود.

بواسیر داخلی

از آنجا که بواسیر داخلی فاقد عصب پوستی است درد ندارد و علامت مشخص آن خونریزی است. ولی در صورتی که بزرگ شود و از مقعد بیرون بزند قابل رویت می شود و در این صورت به آن هموروئید پرولاپس (Prolapsed hemorrhoid) گفته می شود. بواسیر داخلی بر اساس شدت این بیرون زدگی به چهار درجه زیر تقسیم می شود:

بواسیر داخلی درجه ۱: داخلی است و هنوز از مقعد بیرون نزده است بواسیر داخلی درجه ۲: از مقعد بیرون زده است ولی به خودی خود به داخل می رود بواسیر داخلی درجه ۳: از مقعد بیرون زده است و توسط فشار انگشت به داخل می رود بواسیر داخلی درجه ۴: از مقعد بیرون زده است و توسط فشار انگشت هم به داخل نمی رود

بواسیر خارجی

بواسیر خارجی معمولا با درد و خارش توام است و با لمس حس می شود. در صورتی که خون درون رگهای بواسیر خارجی لخته شود بسیار دردناک و متورم می شود و در این حالت به آن بواسیر ترومبوزه (Thrombosed hemorrhoid) گفته می شود.

بواسیر زمانی اتفاق می افتد که به دلایل زیر فشار زیادی به وریدهای اطراف مقعد وارد شود:

فشار آوردن هنگام عمل دفع نشستن در توالت به مدت طولانی یبوست یا اسهال مزمن عدم دریافت فیبر غذایی کافی تضعیف ماهیچه ها و بافت های پشتیبانی کننده مقعد و راست روده که می تواند ناشی از افزایش سن یا بارداری باشد بلند کردن مکرر اجسام سنگین اضافه وزن یا چاقی مقاربت مقعدی استفاده بیش از حد یا سوء استفاده از تنقیه یا ملین ها عدم دریافت فیبر غذایی کافی از عوامل ایجاد یبوست و زمینه ساز بواسیر است

علائم بواسیر چیست؟

علائم بواسیر به نوع آن بستگی دارد:

علائم بواسیر خارجی

خارش مقعدی وجود یک یا چند توده سفت و حساس در نزدیکی مقعد درد مقعدی، به خصوص هنگام نشستن بدتر شدن علائم با فشار بیش از حد، مالش یا تمیز کردن اطراف مقعد

علائم بواسیر داخلی

خونریزی از راست روده، به نحوی که پس از دفع در مدفوع، کاغذ توالت یا کاسه توالت خون قرمز روشن دیده می شود

پرولاپس یا بیرون زدگی، بواسیر داخلی معمولاً دردناک نیست ولی گاهی از دهانه مقعد بیرون می زند یا به اصطلاح پرولاپس (Prolapsed hemorrhoid) می شود که در این وضعیت می تواند همراه با درد و ناراحتی باشد.

به این نکته مهم توجه کنید که اگرچه در اغلب موارد دلیل اصلی خونریزی مقعدی بواسیر است، اما بیماریهایی مانند بیماری کرون، کولیت اولسراتیو، سرطان روده بزرگ و سرطان مقعد نیز با خونریزی همراه هستند. بنابراین مراجعه به پزشک برای یافتن علت خونریزی اهمیت زیادی دارد.

تشخیص بیماری بواسیر

پزشک برای تشخیص بواسیر ابتدا به تاریخچه پزشکی فرد مراجعه می کند و سوالاتی از بیمار می پرسد. وی سپس اقدام به معاینه بدنی می کند. بواسیر خارجی غالبا با چشم غیر مسلح در اطراف مقعد قابل مشاهده است. برای تشخیص بواسیر داخلی از معاینه رکتال دیجیتال استفاده می شود.

برای انجام این معاینه پزشک دستکش پوشیده، پس از چرب کردن انگشت، آن را وارد راست روده میکند. ابزارهایی مانند آنوسکوپ (Anoscope) در انجام معاینه دقیق تر به پزشک کمک می کند. در مواقعی که به معاینات گسترده تری نیاز باشد از روشهای پیشرفته تری مانند کولونوسکوپی (Colonoscopy) یا سیگموئیدوسکوپی (Sigmoidoscopy) استفاده می شود.

روش های خانگی درمان بواسیر

درمان با روش خانگی

خط اول درمان بواسیر، درمانهای خانگی است. این درمانها شامل موارد زیر هستند:

خوردن غذاهایی که فیبر زیادی دارند، معمولا دریافت ۲۵ تا ۳۵ گرم فیبر در روز برای نرم کردن مدفوع مناسب است مصرف نرم کننده مدفوع یا مکمل فیبر، برای پیشگیری یا رفع یبوست مصرف منظم و کافی مایعات خودداری از وارد آوردن فشار حین عمل دفع، یا نشستن طولانی مدت در توالت

درمان دارویی شامل مصرف مسکن ها، کرم ها، پمادها یا شیاف های بدون نسخه که به منظور تسکین درد خفیف، تورم و خارش به کار می روند. بیحس کننده های موضعی، کورتیکواستروئیدها، اکسید روی (محافظت کننده)، فنیل افرین (ضد احتقان) نیز در این زمره اند.

استفاده از حمام گرم چند بار در روز، حمام گرم باعث تسکین درد می شود. برای این منظور می توان از حمام معمولی یا حمام سیتز استفاده کرد. در حمام سیتز، فرد در یک وان پلاستیکی می نشیند و فقط نشیمنگاه او در آب قرار دارد.

درمان بواسیر با روش جراحی لیزر

بعضی از بواسیرها نیازی به درمان ندارند و طی چند روز خود به خود برطرف می شوند. در این مدت فرد باید استراحت کند و از انجام هر کاری که باعث آسیب یا فشار در ناحیه شود خودداری کند. در سایر روش های درمان بواسیر بر اساس نوع و شدت آن صورت می گیرد. فرآیند درمان از روش های غیر تهاجمی و غیر جراحی شروع می شود و در صورت نیاز، به روش های جراحی ختم می شود.

جراحی بواسیر با لیزر سرپایی بدون بیهوشی انجام می شود. برای بی حسی و خواب بیمار، داروی آرام بخش وریدی تزریق می شود. به علت کوتاه بودن پرتوهای لیزر، همروئید به راحتی دیده می شود و خطر آسیب دیدگی ماهیچه های کنترل کننده روده کم می شود؛ بنابراین عوارض بی اختیاری مدفوع و گاز معده در این روش وجود ندارد.

مزایای جراحی بواسیر با لیزر نسبت به جراحی سنتی عبارتند از:

در جراحی با لیزر آسیب کمتری به بافت ها می‌رسد. در جراحی با لیزر هموروئید بیشتری را می‌توان از مقعد خارج کرد. درد و خونریزی در این روش کم است. درمان و بهبود در این روش تضمین شده است.

مشاوره در مرکز درمان بیماریهای کلورکتال

اگر شما هم به بیماری بواسیر دچار شده اید هیچ چیزی برای ترس یا مشکلات پس از عمل وجود ندارد . در مرکز درمان بیماری های کلروکتال تهران متخصصان ما وضعیت الان شما را ارزیابی خواهند کرد و بهترین روش درمان را پیش روی شما خواهند گذاشت. قبل از اینکه فکر کنید چه روش های دیگری هم وجود دارد از طریق روش های زیر با متخصصان ما در ارتباط باشید و یک وقت مشاوره رایگان دریافت کنید.

برای گرفتتن وقت مشاوره یا وقت ویزیت برای درمان بیماری با شمارهای ۰۲۱۸۸۰۶۵۹۴۲ , ۰۲۱۸۸۲۱۶۳۴۰ و یا شماره موبایل: ۰۹۱۲۰۹۹۷۱۳۲ تماس بگیرید. متخصصان ما در کمترین زمان ممکن پاسخگوی شما هستند.

هیلینگ کلورکتال، کلینیک تخصصی درمان بیماری های نشیمنگاهی با برخورداری پزشکان متخصص و کادر حرفه ای و مجرب، آماده خدمت رسانی در زمینه درمان ضایعات مقعدی با لیزر است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: بیماری بواسیر بیماری بواسیر درمان بواسیر درمان بیماری بواسیر خارجی علائم بواسیر اطراف مقعد راست روده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۱۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید

به گزارش همشهری آنلاین، علی بهاری درخصوص بیماری کبد چرب اظهار کرد: بیماری کبد چرب یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کبدی در دنیا است. علل اصلی بیماری کبد چرب اضافه وزن یا چاقی، دیابت یا بیماری قندخون، چربی خون و افزایش فشار خون است که به مجموع این‌ها سندروم متابولیک می‌گوییم.

این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: علاوه‌بر همه این‌ موارد، مصرف الکل و برخی داروها می‌تواند باعث ایجاد کبدچرب شود. این بیماری به عادات غذایی و سبک زندگی افراد بسیار مرتبط است، کم‌تحرکی افراد و عدم رعایت رژیم غذایی مناسب، منجر به اضافه وزن و در پی آن ایجاد کبدچرب می‌شود.

وی درخصوص علائم بالینی کبدچرب تشریح کرد: بیماری کبدچرب متاسفانه ابتدا هیچ علامت بالینی خاصی ندارد و به مرور زمان منجر به آسیب می‌شود. در ابتدا بهترین راه تشخیص این بیماری سونوگرافی کبد است و هم‌چنین آزمایش خون که آنزیم‌های کبدی چک شود. آزمایش‌های دیگر برای بررسی چربی و قند خون هم برای بیماری کبد چرب موثر است.

قاتلین کبد چرب کدامند؟ ؛ روشی برای درمان فوری کبد چرب | شایع‌ترین دلیل ایجاد کبد چرب را بشناسید + ویدئو

بهاری در خصوص عللی که سبب ایجاد بیماری کبد چرب می‌شوند، گفت: اکنون ثابت شده که آلودگی هوا نیز باعث ایجاد بیماری کبد چرب می‌شود. همچنین فلور میکروبی روده با ایجاد کبد چرب ارتباط دارد، بنابراین می‌بینیم حتی عللی که به چشم نمی‌آید، می‌تواند منجر به بیماری شود.

فوق تخصص گوارش و کبد در رابطه با راه‌های پیشگیری از این بیماری اظهار کرد: یک زندگی سالم از لحاظ تغذیه بسیار کمک‌کننده است زیرا اضافه وزن،‌ چربی خون، قند خون و فشار خون از علل اصلی این بیماری است. بنابراین اگر شخصی اضافه وزن دارد بهتر است با روندی متعادل و همراه با ورزش وزن خود را کم کند، اگر مبتلا به دیابت است باید مرض قند خود را کنترل کند، اگر کسی چربی خون داشته باشد، رژیم و دارو بسیار موثر است. لذا تغذیه سالم، اجتناب از مواد قندی و چربی اضافه است که می‌تواند کمک‌کننده باشد.

وی گفت: بیماران بجای اینکه به دنبال مصرف دارو برای کبدچرب باشند، باید سبک زندگی خود را تغییر دهند و حتما روزی نیم ساعت ورزش داشته باشند.

بهاری در ارتباط با درمان دارویی کبدچرب اظهار کرد: درمان دارویی این بیماری، مرتبط به عوامل زمینه‌ساز آن است. به طور مثال درمان دیابت، درمان چاقی و چربی است و اگر دارویی می‌دهیم در همین راستا است. اینکه مستقیم ما به کبد دارو دهیم، تقریبا دارویی وجود ندارد لذا از همه عوامل مهم‌تر تغذیه سالم و ورزش است.

کد خبر 850338 منبع: ایسنا برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری - کبد

دیگر خبرها

  • این علامت‌ها خبر از بیماری آسم می‌دهد؟
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • درمان ضد انگلی بیش از ۹ هزار راس دام سبک در اندیمشک
  • درمان زخم پیش رونده سالک در یک کودک ۲ ساله در اصفهان
  • ارس پلنگ باغ وحش مشهد تحت درمان قرار دارد
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • کلمه «سرطان» از کجا آمده است؟/ چرا به سرطان «سرطان» می گویند؟
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم