Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-09@03:07:35 GMT

همه چیز راجب بواسیر یا هموروئید

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۲۶۹۴۷

همه چیز راجب بواسیر یا هموروئید


بواسیر یا همان هموروئید، این مسأله که با درد و مشکلات آزاردهنده‌ی دیگری همراه است می‌تواند باعث ناراحتی فرد مبتلا شود. در ادامه درباره‌ی علل مختلف این مشکل و نحوه‌ی درمان و پیشگیری آن صحبت خواهیم کرد.


بواسیر چیست؟
بواسیر به ورم رگ‌های خونی‌ای گفته می‌شود که در اطراف مقعد یا در پایین راست روده (بخش پایانی روده که به مقعد خم می‌شود) وجود دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بواسیر دو نوع است: بواسیر داخلی و بواسیر خارجی. بواسیر داخلی درد داخل مقعد یا راست روده به وجود می‌آید و بواسیر خارجی بیرون مقعد. بواسیر خارجی شایع‌تر و البته مشکل سازتر است.


نشانه‌های بواسیر عبارتند از:


احساس خارش شدید در اطراف مقعد

احساس سوزش و درد در اطراف مقعد

ظاهر شدن یک برآمدگی خارش دار یا دردناک در نزدیکی مقعد یا ورم مقعد

نشت مدفوع

دردناک بودن اجابت مزاج

خونی شدن مقعد بعد از اجابت مزاج

بواسیر گرچه با درد همراه است، اما خطرناک نیست و اغلب خود به خود و بدون درمان خاصی برطرف می‌شود. اگر زیاد دچار این مشکل می‌شوید، ممکن است به دلیل خونی که بدن بر اثر بواسیر از دست می‌دهد دچار کم خونی شوید، گرچه این اتفاق به ندرت رخ می‌دهد.


علت بروز بواسیر
کارشناسان درمورد علت بروز بواسیر کاملاً مطمئن نیستند. اما عوامل احتمالی عبارتند از:


تلاش و تقلا هنگام اجابت مزاج

مشکلات ناشی از یبوست مزمن

نشستن طولانی مدت، به ویژه روی توالت فرنگی

سابقه‌ی بروز بواسیر در خانواده

ریسک فاکتور‌ها
بواسیر می‌تواند به صورت ژنتیکی از والدین به فرزندان منتقل شود، بنابراین اگر پدر و مادر شما دچار بواسیر باشند، احتمال بروز این مشکل در شما بیشتر است. بلند کردن مداوم چیز‌های سنگین، چاقی، یا وارد شدن مداوم دیگر انواع فشار به بدن می‌تواند ریسک بروز بواسیر را بالا ببرد.

ایستادن طولانی مدت و بدون استراحت می‌تواند باعث ایجاد بواسیر شود. داشتن رابطه‌ی جنسی مقعدی به صورت مداوم و اسهال هم از دیگر عواملی هستند که ریسک بروز بواسیر را بالا می‌برند.

علاوه بر این ها، احتمال بروز بواسیر در زنان باردار بالاتر است. با بزرگ‌تر شدن رحم در دوران بارداری، این مسأله باعث وارد آمدن فشار به رگی می‌شود که در روده بزرگ قرار دارد، در نتیجه این رگ متورم می‌شود.


تشخیص بواسیر
معاینه‌ی بصری مقعد ممکن است برای تشخیص بواسیر کافی باشد. پزشک ممکن است معاینه‌ی دیگری هم انجام دهد تا از نبود موارد غیر عادی در داخل مقعد هم مطمئن شود. به این روش معاینه‌ی دیجیتالی مقعد گفته می‌شود. در این روش پزشک یک انگشت خود را که با دستکش پوشیده شده و به ماده‌ی روان ساز آغشته است درون مقعد بیمار فرو می‌کند. اگر پزشک مورد غیر عادی‌ای احساس کند، ممکن است یک آزمایش دیگر هم به نام سیگموئیدوسکوپی تجویز کند.

در روش سیگموئیدوسکوپی پزشک از یک دوربین کوچک برای تشخیص بواسیر داخلی استفاده می‌کند. این دوربین فیبر-اپتیک کوچک که به آن سیگموئیدوسکوپ گفته می‌شود، در داخل یک لوله‌ی کوچک قرار دارد که وارد مقعد می‌شود. پزشک با این روش می‌تواند تصویر واضحی از درون مقعد بیمار پیدا کند و بواسیر درون آن را از نزدیک مورد بررسی قرار دهد.


درمان بواسیر
برای بواسیر هم درمان‌های خانگی وجود دارد و هم درمان‌های تخصصی تر.

تسکین درد: برای کاهش درد ناشی از بواسیر، هر روز به مدت دست کم ۱۰ دقیقه درون یک تشت آب گرم بنشینید. اگر درد غیر قابل تحمل است، از شیاف‌های بدون نسخه، پماد یا کرم برای کاهش سوزش و خارش استفاده کنید.

مکمل‌های فیبری: اگر دچار یبوست شده اید، می‌توانید از مکمل‌های فیبری هم استفاده کنید که به شل شدن مدفوع کمک می‌کنند. فراموش نکنید که پیش از مصرف مکمل حتماً باید با پزشک مشورت کنید.

درمان‌های خانگی: دارو‌های موضعی بدون نسخه، مثل پماد هیدروکورتیزون یا کرم بواسیر می‌تواند از درد و ناراحتی ناشی از بواسیر بکاهد. یک روش مفید دیگر هم که قبلاً به آن اشاره شد این است که هر روز ۱۰ تا ۱۵ دقیقه مقعد خود را درون یک تشت آب گرم فرو ببرید.
رعایت بهداشت را هم فراموش نکنید. هر روز مقعد خود را با آب گرم شستشو دهید. اما از صابون استفاده نکنید، چون می‌تواند بواسیر را تشدید کند. بعد از اجابت مزاج هم از خشک کردن مقعد با دستمال کاغذی خشک و زبر خودداری کنید.
استفاده از کمپرس سرد بر روی مقعد می‌تواند به کاهش ورم بواسیر کمک کند. دارو‌های مسکن مثل استامینوفن، ایبوپروفن، یا آسپیرین هم می‌توانند از احساس درد و ناراحتی شما بکاهند.

روش‌های پزشکی: اگر درمان‌های خانگی تأثیرگذار نبودند، ممکن است پزشک روش بستن کش لاستیکی را به شما توصیه کند. در این روش پزشک با قرار دادن یک کش لاستیکی به دور بواسیر، آن را کوچک می‌کند. این کار مانع از گردش خون درون بواسیر می‌شود، در نتیجه بواسیر شروع به کوچک شدن می‌کند. این روش تنها باید توسط پزشک متخصص انجام شود، بنابراین در خانه دست به این کار نزنید.

اگر روش بستن با بند لاستیکی برای شما مناسب نباشد، ممکن است پزشک از یک درمان تزریقی به نام اسکلروتراپی استفاده کند. در این روش، پزشک یک ماد‌ی شیمیایی را مستقیماً به درون رگ خونی تزریق می‌کند که باعث کوچک شدن اندازه‌ی بواسیر می‌شود.

جلوگیری از بروز بواسیر
برای پیشگیری از بروز بواسیر یا جلوگیری از تشدید آن باید از هر گونه تلاش و تقلا در هنگام اجابت مزاج خودداری کنید. علاوه بر این، سعی کنید آب بیشتری بنوشید. نوشیدن به اندازه‌ی آب می‌تواند مانع از سفت شدن مدفوع شود.

به محض احساس اجابت مزاج به دستشویی بروید تا از ایجاد بواسیر جلوگیری شود. مرتب ورزش کنید تا دچار یبوست نشوید. از نشستن طولانی مدت، به ویژه بر روی سطوح سفت مثل سیمان یا کاشی خودداری کنید.

مواد غذایی‌ای مصرف کنید که سرشار از فیبر غذایی هستند، چون مصرف فیبر غذایی به شل شدن مدفوع و در نتیجه دفع راحت‌تر آن کمک می‌کند. این مواد غذایی می‌توانند ریسک بروز بواسیر در آینده را کاهش دهند.
برخی منابع فیبر عبارتند از: میوه‌ها و سبزیجات، سبوس، گندم کامل، جو دو سر پرک شده، برنج قهوه‌ای و غیره.
بواسیر به ندرت باعث بروز مشکلات دیگری می‌شود، اما این موارد عبارتند از:


لخته شدن خون در رگ متورم شده

خونریزی

کم خونی به دلیل از دست رفتن خون بدن         منبع:سیمرغ

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بواسیر پارسی خبر بیماری مقعد بروز بواسیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۶۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند تعویض شناسنامه در استان بوشهر تسریع می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر پاسالار ظهر دوشنبه در نشست کارگروه تجمیع چاپ و توزیع شناسنامه بوشهر گفت: طبق قرارداد منعقده چاپ و توزیع شناسنامه‌ها بین سازمان ثبت احوال کشور و شرکت ملی پست، چاپ و توزیع همه شناسنامه‌های کشور به صورت منطقه‌ای خواهد شد.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر با بیان اینکه زیرساخت‌های لازم برای شروع این طرح در استان بوشهر فراهم شده است، افزود: از این پس همه درخواست‌های تعویض و المثنی شناسنامه استان بوشهر در شیراز چاپ و به آدرس متقاضیان پست خواهد شد.

وی، با اشاره به روند اجرای طرح تجمیع چاپ و توزیع شناسنامه‌ها، بیان کرد: در این طرح، دفاتر پیشخوان مکلف هستند قبل از اخذ درخواست، از صحت آدرس مراجعان اطمینان حاصل کنند و در صورت مغایرت آدرس نسبت به بروز رسانی آخرین آدرس محل سکونت افراد در سامانه اقدام و سپس درخواست تعویض یا المثنی شناسنامه را از متقاضیان اخذ کنند.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر، ادامه داد: پس از اخذ درخواست و تأیید توسط مأموران کنترل ثبت احوال استان بوشهر، درخواست به صورت الکترونیکی به مرکز چاپ شیراز ارسال و شناسنامه جدید پس از چاپ، پاکت گذاری و توسط مأمورین شرکت ملی پست درب نشانی، تحویل شهروندان خواهد شد.

پاسالار با تاکید بر بروز رسانی آدرس محل سکونت توسط شهروندان قبل از مراجعه به دفاتر، گفت: با توجه به اینکه بروز رسانی آدرس محل سکونت در سامانه نزدیک به ۲ ساعت زمان می‌برد، برای جلوگیری از ازدحام جمعیت در دفاتر پیشخوان و معطلی افراد، متقاضیان قبل از مراجعه برای درخواست تعویض و المثنی شناسنامه، چنانچه آدرس محل سکونت آنان تغییر یافته است از طریق سامانه نسبت به بروز رسانی آدرس محل سکونت خود اقدام کنند.

وی تصریح کرد: طرح تجمیع چاپ و توزیع شناسنامه‌ها با هدف توسعه خدمات الکترونیک، سهولت خدمات رسانی به متقاضیان و افزایش رضایتمندی مردم انجام شده است.

کد خبر 6098133

دیگر خبرها

  • این علامت‌ها خبر از بیماری آسم می‌دهد؟
  • عوامل موثر در بروز آرتروز زانو (فیلم)
  • گردن عامل بروز ۲۰ درصد از سردردها
  • منشاء بروز ۲۰ درصد سردردها از گردن است
  • بررسی علل بروز تنش در ورزشگاه‌ها در مجله فوتبال
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • هر ۱۰ روز یک پزشک خودکشی می‌کند
  • روند تعویض شناسنامه در استان بوشهر تسریع می‌شود
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • هوش مصنوعی نمی‌تواند جای پزشک را بگیرد