Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-09@04:59:53 GMT

هموروئید یا بواسیر چیست و ۵ روش سریع درمان

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۳۲۴۴۱

بیماری بواسیر یا هموروئید یکی از بیماری‌های شایع و البته دردناک مقعدی است. بواسیر به متورم شدن سیاهرگ‌ها (عروق) مقعد یا گشاد شدن آن‌ها گفته می‌شود. علت این بیماری وارد شدن فشار به سیاهرگ‌ها بر اثر عواملی مانند زایمان، بارداری، یبوست و ... است. برای درمان این بیماری روش‌های متنوعی وجود دارد، اما توصیه می‌کنیم قبل از اقدام به درمان با پزشک مشورت کنید تا با توجه به علائم ایجاد شده و نیز معاینه مقعد، بیماری به درستی تشخیص داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علائم شایع این عارضه شامل درد، خونریزی، خارش مقعد، سوزش و احساس پر بودن مقعد است. مهمترین روش‌های که برای درمان سریع این بیماری وجود دارد، عبارتند از:

درمان بواسیر با لیزر
لیزر بواسیر یا هموروئید نوعی از روش‌های نوین و سریع برای درمان این بیماری است. لیزر سرپایی و در مطب پزشک انجام می‌شود. در نتیجه نه تنها هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند، بلکه در زمان نیز صرفه جویی خواهد شد. درمان لیزری مزیت‌های دیگری نیز دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.
برای اینکه بواسیر قطعی برطرف شود، باید بافت متورم از مقعد خارج گردد. اگر این درمان با لیزر انجام شود، یعنی بافت متورم با لیزر برش داده شود، آسیب کمتری به بافت‌ها وارد شده و از خونریزی و یا درد جلوگیری خواهد شد. سایر مزیت‌های این درمان به این شرح است:
● درمان قطعی
● بدون حس درد یا خونریزی
● درمان سریع و سرپایی
● کاهش هزینه‌ها
● کاهش دوره نقاهت به علت ترمیم سریع زخم
● بدون نیاز به تزریق داروی بیهوشی
● بدون خطر بروز عوارضی مانند عفونت یا بی اختیاری
رابربند
رابربند از روش‌های نسبتاً قدیمی برای درمان این بیماری است که در گذشته کاربرد بیشتری داشت، اما امروزه با توجه به آنکه روش‌های سریع‌تر و کاربردی‌تر مثل لیزر وجود دارند، به ندرت از رابر بند استفاده می‌شود. علت دیگر منسوخ شدن رابربند، مشکلات و عوارضی مانند درد شدید و عفونت و ... است، که پس از آن برای بیماران ایجاد می‌شود.
رابربند شامل بستن کش لاستیکی بر پایه هموروئید است که جریان گردش خون در آن را قطع می‌کند. رابربند نیازی به بیهوشی نداشته و سرپایی انجام می‌شود. اما احتمال بروز عوارض ناخوشایند بعد از آن وجود دارد. به علاوه نتیجه درمان نشان داده در بیشتر موارد بیماری بعد از مدتی مجدداً عود کرده و بیمار نیاز به روش درمانی دیگری خواهد داشت. در ضمن رابربند تنها برای بواسیر‌های داخلی (یعنی بواسیری که رگ‌های داخل کانال مقعد متورم شده است.) کاربرد دارد.
درمان خانگی
درمان خانگی بواسیر شامل مجموعه روش‌ها و اقداماتی است که توسط بیماران انجام می‌شود تا روند بیماری تسریع شود. این روش‌ها را نمی‌توان به عنوان روش قطعی درمان معرفی کرد، بلکه در کنار سایر روش‌ها و با مشورت پزشک انجام می‌گیرد.
● مصرف فیبر: فیبر نوع ماده‌ای مغذی است که در هضم سریعتر غذا و افزایش حجم مدفوع تاثیر گذار است. مصرف فیبر می‌تواند در درمان یبوست نیز اثرات مثبتی باشد. برای دریافت فیبر کافی (۳۰ تا ۳۵ گرم در هر روز) مصرف سبزیجات و میوه‌ها را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
● نوشیدن مایعات: نوشیدن آب و مایعات کافی در بهبود حرکت روده و نرم کردن مدفوع اثر گذار است. در نتیجه با عبور راحت‌تر مدفوع از مقعد آسیب کمتری به بدن وارد می‌شود. حداقل ۸ لیوان آب در طول روز بنوشید.
● ورزش: فعالیت و ورزش در درمان هر بیماری اثر گذار است. ورزش از یبوست جلوگیری کرده و، چون حرکت روده را افزایش می‌دهد به درمان سریع بواسیر و یبوست نیز کمک می‌شود.
● حمام سیتز: نشستن در آب گرم می‌تواند در درمان سریع درد بواسیر موثر باشد. به علاوه، چون گردش خون را افزایش داده به بهبود بیماری نیز کمک می‌شود. برای این منظور حداقل سه بار و هر بار ۲۰ دقیقه در آب گرم بنشینید.
● کمپرس یخ: اگر درد زیادی در این ناحیه احساس می‌کنید، اعمال سرما بر روی آن می‌تواند به بهبود سریع درد کمک کند. از قرار دادن مستقیم یخ بر روی مقعد پرهیز کنید.
تزریق یا اسکلروتراپی

تزریق یکی از سریعترین روش‌ها برای درمان این بیماری است. برای این منظور ماده‌ای مخصوص به نام اسکلروزان به سیاهرگ متورم شده تزریق می‌شود. این ماده به محض ورود به بدن در سیاهرگ چسبندگی ایجاد کرده در نتیجه جریان گردش خون را در آن قطع می‌کند؛ بنابراین بافت ایجاد شده در واقع مرده و به مرور از بین می‌رود.
از مزیت‌های درمان سریع هموروئید با این روش می‌توانیم به این موارد اشاره کنیم:
● سریع و سرپایی
● بدون درد
● بدون خونریزی
● مناسب انواع بواسیر (داخلی و خارجی)
● هزینه مناسب
از معایب انجام اسکلروتراپی می‌توانیم به این موارد اشاره کنیم:
● خطر عفونت
● خطر کبودی و خونمردگی در محل تزریق
● و از همه مهمتر قطعی نبودن درمان
برای آشنایی بیشتر با این روش می‌توانید به وب سایت WebMD مراجعه نمایید.
پیشگیری
روش‌های پیشگیری از بیماری و یا عود مجدد آن از مواردی است که همه افراد باید آن را مد نظر قرار دهند و نیز رعایت کنند. زیرا خطر درگیری همه افراد با این بیماری وجود دارد، البته این خطر برای بیمارانی که قبلاً سابقه ابتلا به هموروئید داشتند بیشتر است. به همین جهت نکات زیر را در نظر داشته باشید:
● مهمترین علت این بیماری، یبوست است. پس با مصرف فیبر، نوشیدن آب، ورزش و ... از آن جلوگیری کنید.
● به مدت طولانی نشستن و یا برعکس، ایستادن فشار زیادی را به مقعد وارد می‌کند، پس از آن پیشگیری کنید. حداقل هر یک ساعت از جای خود بلند شده و قدم بزنید.
● از مصرف سیگار یا الکل پرهیز کنید و یا به حداقل کاهش دهید.
● بهداشت مقعد را رعایت کنید، ولی از زیاده روی در شستشو پرهیز کنید.
● لباس‌های نرم و گشاد بپوشید.
● از مصرف دستمال توالت‌های زیر و یا شوینده‌های معطر برای مقعد پرهیز کنید.
● در مراجعه به توالت تاخیر نیندازید.
● در صورتی که یبوست برطرف نشده، با مشورت پزشک از دارو‌های مسهل استفاده کنید.
● حداقل روزی ۸ لیوان آب بنوشید
● روزانه حدود ۳۰ دقیقه حداقل نرمش و ورزش کنید

منبع: پارسینه

کلیدواژه: هموروئید بواسیر درمان بواسیر بیماری یبوست پارسی خبر برای درمان این بیماری پرهیز کنید درمان سریع روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۳۲۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید

به گزارش همشهری آنلاین، علی بهاری درخصوص بیماری کبد چرب اظهار کرد: بیماری کبد چرب یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کبدی در دنیا است. علل اصلی بیماری کبد چرب اضافه وزن یا چاقی، دیابت یا بیماری قندخون، چربی خون و افزایش فشار خون است که به مجموع این‌ها سندروم متابولیک می‌گوییم.

این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: علاوه‌بر همه این‌ موارد، مصرف الکل و برخی داروها می‌تواند باعث ایجاد کبدچرب شود. این بیماری به عادات غذایی و سبک زندگی افراد بسیار مرتبط است، کم‌تحرکی افراد و عدم رعایت رژیم غذایی مناسب، منجر به اضافه وزن و در پی آن ایجاد کبدچرب می‌شود.

وی درخصوص علائم بالینی کبدچرب تشریح کرد: بیماری کبدچرب متاسفانه ابتدا هیچ علامت بالینی خاصی ندارد و به مرور زمان منجر به آسیب می‌شود. در ابتدا بهترین راه تشخیص این بیماری سونوگرافی کبد است و هم‌چنین آزمایش خون که آنزیم‌های کبدی چک شود. آزمایش‌های دیگر برای بررسی چربی و قند خون هم برای بیماری کبد چرب موثر است.

قاتلین کبد چرب کدامند؟ ؛ روشی برای درمان فوری کبد چرب | شایع‌ترین دلیل ایجاد کبد چرب را بشناسید + ویدئو

بهاری در خصوص عللی که سبب ایجاد بیماری کبد چرب می‌شوند، گفت: اکنون ثابت شده که آلودگی هوا نیز باعث ایجاد بیماری کبد چرب می‌شود. همچنین فلور میکروبی روده با ایجاد کبد چرب ارتباط دارد، بنابراین می‌بینیم حتی عللی که به چشم نمی‌آید، می‌تواند منجر به بیماری شود.

فوق تخصص گوارش و کبد در رابطه با راه‌های پیشگیری از این بیماری اظهار کرد: یک زندگی سالم از لحاظ تغذیه بسیار کمک‌کننده است زیرا اضافه وزن،‌ چربی خون، قند خون و فشار خون از علل اصلی این بیماری است. بنابراین اگر شخصی اضافه وزن دارد بهتر است با روندی متعادل و همراه با ورزش وزن خود را کم کند، اگر مبتلا به دیابت است باید مرض قند خود را کنترل کند، اگر کسی چربی خون داشته باشد، رژیم و دارو بسیار موثر است. لذا تغذیه سالم، اجتناب از مواد قندی و چربی اضافه است که می‌تواند کمک‌کننده باشد.

وی گفت: بیماران بجای اینکه به دنبال مصرف دارو برای کبدچرب باشند، باید سبک زندگی خود را تغییر دهند و حتما روزی نیم ساعت ورزش داشته باشند.

بهاری در ارتباط با درمان دارویی کبدچرب اظهار کرد: درمان دارویی این بیماری، مرتبط به عوامل زمینه‌ساز آن است. به طور مثال درمان دیابت، درمان چاقی و چربی است و اگر دارویی می‌دهیم در همین راستا است. اینکه مستقیم ما به کبد دارو دهیم، تقریبا دارویی وجود ندارد لذا از همه عوامل مهم‌تر تغذیه سالم و ورزش است.

کد خبر 850338 منبع: ایسنا برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری - کبد

دیگر خبرها

  • این علامت‌ها خبر از بیماری آسم می‌دهد؟
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • درمان ضد انگلی بیش از ۹ هزار راس دام سبک در اندیمشک
  • درمان زخم پیش رونده سالک در یک کودک ۲ ساله در اصفهان
  • ارس پلنگ باغ وحش مشهد تحت درمان قرار دارد
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • کلمه «سرطان» از کجا آمده است؟/ چرا به سرطان «سرطان» می گویند؟
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم